Как да предотвратим наранявания на ръцете си по време на работа?

Как да предотвратим наранявания на ръцете си по време на работа?
19 май 2023

Нараняванията на ръцете, пръстите и китките могат да повлияят сериозно на живота ви и възстановяването често може да отнеме много време. С правилната защита на ръцете можете да сведете до минимум много потенциални рискове от наранявания на работното място. Винаги носете ръкавици, които прилягат правилно на ръцете ви и са създадени, за да се справят с опасностите на работната ви среда.

 

 
НАРАНЯВАНИЯ ОТ ВИБРАЦИИ

Работата с вибриращи машини и инструменти може да доведе до дългосрочни вибрационни увреждания на ръцете и китките. Уврежданията обикновено настъпват постепенно и могат да станат нелечими. Работещите с инструменти с високи вибрации често изпитват и проблеми с болки във врата и раменете, които се излъчват надолу към ръцете и дланите. Често срещани са и болките в раменете и лактите.

Антивибрационните ръкавици са ефективен начин за противодействие на рисковете при работа с вибриращи машини и инструменти - превенцията е по-добра от лечението.

 

СВРЪХЧУВСТВИТЕЛНОСТ И АЛЕРГИЯ

Реакцията на свръхчувствителност е неподходящ или преувеличен имунен отговор към антиген или алерген, който повечето други хора могат да понесат. Алергията представлява придобита свръхчувствителност към дадено вещество. Някои професионални групи са по-силно изложени на вещества, които могат да предизвикат свръхчувствителност и алергии. С подходящите защитни ръкавици свръхчувствителността или алергичните реакции чрез пряк контакт с кожата могат да бъдат предотвратени или облекчени.

 

УВРЕЖДАНЕ ОТ СТУД

Когато температурата на въздуха падне под 10°С, рискът от наранявания, причинени от студ, става съвсем реален. Ако към това се прибавят вятърът и влажността, опасността се увеличава драстично. Прекият контакт със студени повърхности охлажда значително ръката. Особено уязвими са хората, които работят на студено и открито, но също така и на закрито, например в хранително-вкусовата промишленост във замразяващи се складови помещения. Разгледайте нашата гама от ръкавици за защита от студ.

 
НАРАНЯВАНИЕ ОТ ПРИТИСКАНЕ НА РЪЦЕТЕ

Компресионните наранявания възникват, когато тъканите и костите на ръцете и пръстите са подложени на механично претоварване. Нараняването от притискане често се получава, когато ръката се заклещи в движещи се части на машината. Ако работите с движещи се машинни части, е особено важно да изберете ръкавица с подходящ размер и за предпочитане от по-малко издръжлив материал, за да може ръкавицата да се скъса лесно, ако се заклещи. Разледайте предложенията ни от защитни ръкавици за механична защита.

 
НАРАНЯВАНИЯ ПРИ ПОРЯЗАНЕ

Когато работите с части или инструменти с остри ръбове, е лесно да претърпите порязвания. Незащитените ръбове на режещи машини и ръчни инструменти също представляват голям риск, затова адекватните предпазни средства срещу порязване, съобразени с рисковете на работното ви място, са от първостепенно значение за безопасността и производителността. 

 

Противосрезните ръкавици, които предлагаме са разделени на различни нива на защита, които може да разгледате като КЛИКНЕТЕ ТУК.

 

Source: https://www.ejendals.com/bg/tegera-safety-gloves/avoid-hand-injuries/